een echt 3D hart.




Zoals al te zien in mijn blog op de Hobbyhandig site ben ik aan het werk geweest met een 3D-pen. Hier kunnen jullie zien hoe ik het hart en de vlinders heb gemaakt. De vlinders heb ik overgetrokken terwijl ze in een boek lagen. Hierdoor staan ze een beetje omhoog. Het hart is gemaakt rond een ballon.


Vlinders  


Print een plaatje van een vlinder uit. Neem een dik boek en klap deze open. Leg het plaatje van de vlinder in het midden. Leg hier een stuk bakpapier over. Je kunt het plaatjes nog goed zien.


Nu kun je met de pen de lijntjes overtrekken. Doe dit langzaam en precies. Als je de hele vlinder een keer gedaan hebt kun je er een tweede laagje bovenop leggen. Dunnen draadjes die per ongeluk ontstaan tussen de gaten kun je gemakkelijk wegknippen met klein schaartje.


Hart


Het hart wordt gemaakt op een ballon in hartvorm. Omdat lucht erin blazen niet het gewenste model gaf heb ik er een klein beetje water in gedaan. Knoop er in en voorzichtig proberen. Je brengt een wirwar van draadjes aan op 1 zijde van de ballon. Je werkt rondom het tuitje van de ballon, hieroor ontstaat een gaatje. De ballon vervormd een klein beetje door de warmte maar dat is niet erg. Als je de ene kant gedaan heb draai je het geheel voorzichtig om. Dan doe je de andere kant. zorg er voor dat je aan de zijkant de draadjes goed tegen de andere kant aan legt. Als je ook deze kant klaar hebt kun je voor alle zekerheid nog een dun laagje over de zijkanten leggen. 

Dan knip je het tuitje van de ballon er af. (boven bakje er komt water uit) Schud al het water er uit. Neem dan een poincet of haaknaald en trek de ballon voorzichtig door het gat. Als laatste maak je er een punt aan. En je hart is klaar. Wil je er een touwtje aan maken dan kun je er een oogje aan maken of het draadje met wat heet plastic er aan zetten.

Veel plezier.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Washi tape Kaarten

De crochet along kubus